Stucwerk

  • Voorbehandeling
    Voor dat er gestukadoord kan worden dient bijna alle ondergronden te worden voorgestreken. Er zijn twee soorten ondergronden sterk- en zwakzuigende ondergronden. De sterkzuigende ondergronden strijk je voor met een grondeermiddel hiermee Crieer je een egaal zuigendeondergrond. Zwakzuigendeondergronden worden voorgestreken met een betoncontact. Hiermee crieer je een goede hechtbrug, dit kan je zien als een klimmuur De gipsmortel hecht zich aan de betoncontact.
  • Pleisterwerk
    Hieronder wordt verstaan, de wanden en plafonds met een relatief dunne laag gipsmortel weer strak te maken.
    De laagdikte van pleisterwerk is gemiddeld tussen de 2mm en6mm. De pleisterlaag kan worden afgewerkt als behangklaar, texklaar en
    Schuurwerk. Na droging kan de pleisterlaag op verschillende manieren worden afgewerkt. Bv: texwerk ( airlessspuiten), Behangen, spachtelputz, spackspuitwerk.
  • Raapwerk
    Onder raapwerk word verstaan, het vlak en strak maken van ruwe wanden en plafonds. Een raaplaag is een betrekkelijk dikke laag gipsmortel van gemiddeld 1cm of meer. Een raaplaag maak je bv bij metselwanden, Afgebikte wanden. Keukens, badkamers en wc’s worden ook vaak uitgeraapt ivm dat deze Ruimtes altijd waterpas en haaks moeten worden gesmeerd. Voor het keukenblad, bad, douchebak en tegels zodat je een strakke afwerking krijgt. Het is een basislaag hier moet nog een afwerking op. Bv: texwerk ( airlessspuiten), Behangen, spachtelputz, spackspuitwerk, schuurwerk, tegels.
  • Gipsplaat afwerking
    Bij gipsplaten is er weinig te stukadoren, de schroefgaatjes moeten dicht gemaakt worden, en de naad van het bijeenkomen van de gipsplaten zal dicht gestukadoord moeten worden. Indien er besloten word dat er behang op de gipsplaten komt, dan is het verstandig dat de gipsplaten eerst worden gesausd, want als men na verloop van tijd het behang wil laten vervallen voor ander behang, kan het zijn dat door het behangplaksel de papierlaag van de gipsplaten loslaat en daarom is het belangrijk dat de gipsplaten voor gesausd worden.
    Tevens kun je op gipsplaten elke afwerking toepassen wat wij uitvoeren; sierpleister,spackwerk,sauswerk etc.
  • Schuurwerk
    Schuurwerk, ook wel schuurpleister of schuurpleisterwerk, is een wandafwerking met fijne zandkorrels erin. De schurende, ronddraaiende beweging bepaald dan ook het uiterlijk. Hiermee is het mogelijk om een unieke wand te creëren omdat elke stukadoor een eigen handschrift of stijl tot uiting hierin kan brengen.
  • Spachtelputz
    Spachtelputz / Spachtelpoets: wat is dat?Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Spachtelputz bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 milimeter. De marmerkorrels in spachtelputz zijn dus verkrijgbaar in meerdere groottes verkrijgbaar.
  • Spackspuitwerk
    Spackspuiten is een afwerkmethode van wanden en plafonds in de woning- en utiliteitsbouw. Voorbereidende werkzaamheden voor het spackspuiten zijn het eventueel egaliseren van de kale ondergrond, het afplakken van ramen en deuren, het stof- en vetvrij maken van de ondergrond en het eventueel behandelen met een voorstrijk- of hechtmiddel.
  • Airlessspuitwerk
    Airless spuitwerk is een snelle manier van het structuur en streeploos schilderen van uw wanden en plafond. Dit kan in een zeer korte tijd. De airless spuit specialist gebruikt een schrob vaste matte latex. Dit is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek zonder dat de latex afgeeft of aangetast wordt.
  • Lijsten & Ornamenten 
    Een ornamentaal stucplafond is de kroon op uw kamer. De Grieken en de Romeinen hielden zich al uitgebreid bezig met verschillende versieringen op bouwwerken. Dit ambacht heeft sindsdien niet meer stilgestaan met als gevolg dat er voor elke periode uit de geschiedenis een aparte stijl is ontstaan. Dit brengt weer met zich mee dat in die verschillende stijlen weer ontelbaar veel verschillende modellen stucornamenten zijn gemaakt.
  • Beton-look
    De beton ciré van Beal kent diverse voordelen t.o.v de overige beton ciré producten die verkrijgbaar zijn in Nederland . Het belangrijkste voordeel is dat het product al vanaf 1 mm waterdicht van zichzelf is. De meeste andere producten moeten geïmpregneerd of afgelakt worden worden tegen vocht.   Beal mortex color neemt geen vocht op en dus kunnen er ook geen vlekken ontstaan. Vaak word de Beal mortex color wel beschermd met een olie, was, zeep of lak, maar dit is tegen vuil en niet tegen vocht.
  • Brander Stucco
    Door meerdere lagen over elkaar heen aan te brengen komt er een prachtig effect te voorschijn dit noemt men een ” tekening  ” . Het is een schitterende afwerking van een wand, haard, keukenwand, en /of ieder ander object waaraan u een speciale uitstraling wilt geven.
  • Gevelbepleistering
    Bij ons kunt u terecht voor het stukadoren van een gevel, huis of een muurtje. Het buiten stukadoren is niet zomaar even aan beginnen, je moet hierbij wel goed weten wat je doet. Anders kunnen er veel schades ontstaan. De gevel zal ook voorbehandeld moeten worden. Daarna smeer je de raaplaag, de plint of onderste 40 a 50 cm Word met ander materiaal gesmeerd tegen vocht. Onder het maaiveld wordt de stuclaag ingepapt met bitumenulsie. Er zijn veel afwerklagen mogelijk voor de gevel. De meest voorkomende zijn spachtel of schuurwerk.

 

Naar boven